Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Чупещи новини /
09.07.2008 :: Източник: Solarrepublic

Слънчевите печки - инфо на български

Коментари (2) :: (2170 прочитания)
"Слънчевите печки - една стъпка напред и започват да готвят" е заглавието на една интересна страница за готвенето със слънчева печка, такава дето не е на ток, а на слънце и може би нощно време не работи... Но за кво ти е да готвиш нощно време?!

Прочети повече
Назад | Горе

Коментари (2)

10.07.2008 :: 10:27 :: от nedij
#1
Re: Слънчевите печки - инфо на български
първия ми опит със слънчева печка беше в далечната 2001г мисля, по време на събитията с кулите близнаци. Бях на международен еколагер до с. Синеморец и там имаше едни неща като сателитна чиния само че покрита със фолио и скаричка някъде около фокуса й. естествено на човек веднага му хрумва че на мястото на скаричката като сложиш нещо то ще се загрее от слънчевите лъчи и решава да пробва с ръка, както в детските години с огъня, проблема е тук, че нищо не се вижда а времето за реакция като намериш фокуса не е много. но системата работи при това много бързо - за затопляне е чудна, не пробвах да готвя, т.е. да пържа яйца или да варя нещо но съм сигурен че ще се получи.
Човек ако пребивава дълго време на вила може да си направи много комфортна слънчева печка и да се радва на слънчева кухня.
12.07.2008 :: 00:21 :: от Whiskey
#2
Re: Слънчевите печки - инфо на български
Като малък използвах слънчевите лъчи, за да изпържа няколко мравки. А този джаваскрипт от новината не работи под friefox 3.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg