Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Чупещи новини /
21.09.2008 :: Източник: Велоеволюция

Новата велоалея в София: от НДК до парка Заимов по канала

Коментари (5) :: (2157 прочитания)

Фирма Софстрой, по поръчка на Столична Община, започна изграждането на велоалея по ул. Евлоги Георгиев.

От НДК до Националния стадион "Васил Левски" ще бъдат изградени две еднопосочни алеи от двете страни на реката. Там алеята ще представлява лента с ширина 1 м. и ще се движи по подновената алея заедно с пешеходната лента. От стадиона до парка Заимов алеята ще е една двупосочна по левия бряг на канала и също ще е комбинирана с пешеходна лента.

В първоначалния проект не бе предвидено подновяване на настилката, но той е правен преди 8 години, когато плочките са били нови. За съжаление настилката ще бъде подновена, само че отново с тротоарни плочи, което означава, че след най-много два кметски мандата пак ще се налага да се подменя.

Представители на Вело-еволюция бяха поканени на дискусия относно изпълнението на проекта. Ние изразихме ясно позицията на организацията, че настилката би могла да е асфалт или "унипаваж", тъй като те са по-трайни и по-безопасни. Ако настилката е от гладък асфалт, алеята би могла да се използва и от скейтъри и блейдъри, а така тя би свързала две от любимите им места за каране. Другото ни притеснение е, че колоездачи и пешеходци ще делят една алея.Прочети повече
Назад | Горе

Коментари (5)

22.09.2008 :: 17:24 :: от Whiskey
#1
Re: Новата велоалея в София: от НДК до парка Заимов по канала
ieeee :))))))))
22.09.2008 :: 17:27 :: от Whiskey
#2
Re: Новата велоалея в София: от НДК до парка Заимов по канала
Аз като блейдър ще се радвам повече на "унипаваж" или асфалт. Иначе няма смисъл да я правят.
22.09.2008 :: 22:40 :: от econrg
#3
Re: Новата велоалея в София: от НДК до парка Заимов по канала
Най-после успех! С каквато ще настилка да е важното е да я има. Поздравления на кмета! Всички големи паркове в София граничат с по няколко квартала и ако се свържат всичките с велоалеи ще се стига навсякъде без проблем.
24.09.2008 :: 11:37 :: от nedij
#4
Re: Новата велоалея в София: от НДК до парка Заимов по канала
хубаво е наистина, че в една европейска столица се прави ЕДНА велоалея, е, вярно че е преправяне на вече съществуваща пешеходна, и е, вярно че не е много дълга - май няма 1км, но е хубаво. както казва предходния човек "поздравления на кмета!"
а алеята ... Уважаеми представители на Вело-еволюция, помислете ама хубаво защото надали скоро ще се прави подобна алея, а тази ще се използва от доста хора, както и досега и ще има доста коментари, така че направето го КАКТО ТРЯБВА!
всъщност защо велоалеята да е от асфалт - доста ЕКО?!, съществуващата велоалея в парка на Красотата е правена преди около 15г. най-малко и е от дребен чакъл - чудесна е за колела!
да се направи алея за скейтъри и блейдъри от асфалт, за пешедци от плочки и за велосипедисти от дребен чакъл, и място има и а и средства предполагам, защото минах наскоро оттам и видях че алеята се прави доста стабилно - повдига се нависоко, отстрани е с бурдюрчета и с една дума ще е страхотна!
средства ще се оползотворят, а даже може и да не стигнат! и после по тази 1 метрова алея ще трябва да се разминават пешеходци, блейдъри и велосипедисти ... евентуално.
:)
ха сега да видим кой ще ни е крив, пак?!
24.09.2008 :: 16:11 :: от earth's friend
#5
Re: Новата велоалея в София: от НДК до парка Заимов по канала
Хубо, но само три вело-алеи в огромна София не стигат. Но и вместо да влагат милиони левове от парите на данакоплатеца за нови системи за гласуване и за ненормални "електронни билети, нека тия пари да ги вложат за озеленяване и за чисто-нови автобуси за градския транспорт, които да заменят старите трошки, бълващи отрови. Препоръчвам им да купът чисто нови Mercedes-Benz (Euro 4) и Tedom, от онези на 100% природен газ (Euro 5).
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg