Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Чупещи новини /
29.10.2008

Този петък: новият СПУНК, темата е "Нещо за душата?"

Коментари (0) :: (4024 прочитания)

Третият брой на СПУНК е за душата. Предстои ви важна среща с нейни добри познавачи – петима действащи български психотерапевти, които казват прелюбопитни неща. Не "неща", а драгоценни амулети и талисмани чакат реда си да бъдат представени от интересните им притежатели.

Ще говорим и за първа помощ: онзи комплект от знания и умения, който в определени ситуации може да спаси живот. Моментът за разговор на такава тема е винаги неподходящ, затова се почувствахме длъжни да го започнем.

Обитаваме място, където пицата идва по-бързо от линейката, "Турникет" е парче на Evanescence, а схемите за сглобяване на произволен продукт на IKEA са доста по-ясни от инструкциите на БЧК. В училище учат децата на друг тип оцеляване. Гражданска защита остава упорито неадекватна на замисъла си, което налага нуждата от гражданска самозащита. Доказано е, че с чукане на дърво не става, затова в броя ще намерите информация за няколко базови животоспасяващи техники. Това е само любителска демоверсия на обучението и въобще на смяната на отношението, което си представяме, че трябва да претърпим, ако искаме обществото, в което живеем, да спре да губи кръв.

В навалицата напиращи да им обърнете внимание са още група катерачи, гуруто на хранителната медицина Патрик Холфърд, авторката на "Яж, моли се и обичай" Елизабет Гилбърт, цяло село застаряващи хипита.

Естествено, пак ще се яде. Този път сме на хляб и сирене от Южна Франция.

Но може би най-интересно в "Спунк" 3 си остава откритието, че Росица Кирилова е била много права да ходи боса по асфалта...
Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg