Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Чупещи новини /
21.11.2008 :: Източник: горичка

най-интересното от седмицата на горичка

Коментари (0) :: (3731 прочитания)

Тази седмица подкрепихме Датското посолство в една наистина стойностна и добре организирана конференция за промените в климата.  Маги участва в панел за 'Зелен растеж', а Горичка помогна на организаторите като партньор. Датчаните разказаха за страхотни неща, които се случват по техни ширини. Впечатли ни историята на първия остров - проект, захранван изцяло от изкопаеми горива, който за 10 години успява да се адаптира към 100% алтернативни източници на енергия.

 

От посолството обещаха да качат презентациите на българския сайт до няколко дни - заслужават си, хвърлете им едно око!

Посетихме и пресконференция, организирана от сдружение За земята, CEE Bankwatch и INFORSE Europe, където бяха представени алтернативни енергийни сценарии за България до 2050 година. Сценариите очертват такава концепция за развитие на енергетиката ни, която да постигне задоволяване на енергийните ни нужди изцяло от собствени енергоресурси при 100 % енергопотребление от ВЕИ към 2050 г. Също така имат за цел и получаване на обратна връзка от експерти по отношение на този първи модел на сценария - за да може той да бъде допълнително усъвършенстван.  Но за всичко това, скоро ще може да прочетете при нас. 

Успяхме да подкрепим и семинар "Пасивни сгради", където архитекти, строителни предприемачи и агенции се запознаха със съвсем не толкова страшните и трудни начини една къща да бъде енергоефективна, комфортна и здравословна.  Една от шегите на презентаторите, която се оказа сериозно предизвикателство, е че такива пасивни къщи могат да се отопляват дори на свещи. Ако вече ви е станало интересно, разгледайте и самите презентации тук.
Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg