Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Чупещи новини /
27.11.2008

Велоеволюция: призив за по-добри велоалеи в София

Коментари (0) :: (3640 прочитания)

На сайта си сдружение Велоеволюция кани всички, които карат колело или имат познати велосипедисти, да попълнят или да им препратят анкетата-проучване за най-удобните велосипедни маршрути в София, които хората ползват и искат там да бъдат изградени велоалеи. Причината е, че след около две седмици Велоеволюция ще внесе в Софийска община детайлно предложение за това къде да се намират велоалите в града ни, планирани от общината като отсечки на шестте велосипедни лъча, които градоначалниците са обещали да построят в идните две години. Шестте велолъча е планирано да тръгват от срещуположните краища на София и да се пресичат в центъра.

След като стане известно и кои улици ще ремонтира общината през 2009 г., Велоеволюция ще завърши и внесе предложението, защото да се обособи велоалея на улица, която и без друго се ремонтира, е много по-лесно и евтино, и изисква по-малко материали и труд.

Велоеволюция е неправителствена организация, сформирана през август 2007 г. Целта й е да представя мнението на колоездачите пред обществото и държавата, да обединява хората, които предпочитат транспорта на две гуми, и да лобира в общината за създаването на велосипедна инфраструктура в града. На сайта на сдружението могат да се намерят много полезни материали, свързани с изграждане на колоездачни пътища, чуждестранен опит, ситуацията в България и дейността на организацията.
Назад | Горе

Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg