Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Чупещи новини /
03.12.2008 :: Източник: redhouse-sofia.org

Политики и практики за борба срещу промените в климата - къде стои България?

Коментари (1) :: (3730 прочитания)

4 декември (четвъртък) 2008, 18.00 ч.
Червена зала

Гражданска коалиция "Действие за климата – България", Екологично сдружение „За земята", Agree.Net, Фондация „Европейски екологичен фестивал” и Центърът за култура и дебат „Червената къща” представят:

От кауза на неправителствените екологични организации, в последните години борбата срещу климатичните промени стана тема на правителствата на водещите световни демокрации и техните междуправителствени форуми. Къде сме ние в този процес?

Един дебат с участието на Юлиян Попов - съветник за Централна и Източна Европа, Фондация за промени на климата в Европа, Председател на Българска Политическа Академия, Венелина Величкова, ЕС "За Земята", Арян Висер, фирма "Екофис" в който е представен и алтернативен енергиен сценарий за преминаване на България до 2050 г. на 100% енергия от ВЕИ, разработен от Екологично Сдружение “За земята”.

Преди дебата – прожекция на филма
Настъплението на пустините – Европа (сценарий - Инго Хербст, реж. Инго Хербст, оператор -  Б. Гъджънсдотир, продуцент- Питър Бориг, разпространител - medi cine, Германия 2005, продукция на ZDF-ARTE, 50 мин., с английски субтитри)
филм за тревожната ситуация с опустиняването на Испания, който звучи като сериозно предупреждение и за България
Награди: Ekotop Filmfestival: Prize of Ministry of Environment 2007, Deutsche Umwelthilfe: Medienpreis 2007
*Филмът е предоставен от фондация „Европейски екологичен фестивал” и е част от програмата на тазгодишния Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век”.
Дебатът е на български език. Вход: 3/2 лв.
Назад | Горе

Коментари (1)

11.12.2008 :: 00:02 :: от spart
#1
Re: Политики и практики за борба срещу промените в климата - къде стои България?
> Къде сме ние в този процес?

В международен план - правителството се опитва да договори по-високи квоти за СО2.
Във вътрешен - предприятията вече въвели по-напреднали технологии, отделящи по-малко СО2 останаха изиграни при разпределението на квотата за страната ни. Тези, които досега не са вкарали и 1 стотинка за такива технологии ще бъдат печелившите.
Нов блок в Марица-Изток - ново проклятие за живеещите в Тракия.
Справяне с транспортните проблеми по магистралите и големите градове в страната - почти никакви усилия, почти никакви резултати - драстично увеличаване на емисиите от парникови и вредни газове. Правителството нехае - това перо не се отчита в квотата ни - няма смисъл да се работи по него.

Ето ни накратко къде сме в този процес.
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg