Gorichka.bg


Публикации (RSS 2.0)
Начало / Чупещи новини /
03.04.2008

Засаждане на улични дървета срещу зала "Универсиада" в събота от 11:00

Коментари (12) :: (2891 прочитания)
Засаждането е на бул. Шипченски проход, срещу зала "Универсиада". Всички, които искат да се присъединят, са добре дошли.

Инициативата се реализира съвместно с фондация "Благотворител" и Дирекция Зелени системи и е част от проект “Зелен град” на фондация "Пясъчен часовник". Проектът “Зелен град” цели привличане на общественото внимание към проблемите на озеленяването в градска среда, конкретно на уличните дървета, вътрешно квартално озеленяване и озеленяването на специализирани обществени сгради на територията на София.

За контакти: ланд. арх. Бояна Василева, мобилен тел: 0896 640 342 или boyana@sand-glass.org


Назад | Горе

Коментари (12)

03.04.2008 :: 19:03 :: от Footman
#1
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Това е много добре! Хубаво е това, че залесявате разни околности, но според мен трябва да се обърне голямо внимание на градското залесяване! Мястото където живее голям % от населението, и мястото където имаме нужда от чист въздух.
04.04.2008 :: 18:01 :: от Denski
#2
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Footman, това в никакъв случай не са "околности", а си е баш в София, при това на един доста оживен булевард!
05.04.2008 :: 11:03 :: от woods
#3
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Абе, аз си мислех да дойда, но естествено не го взех много насериозно, а само като идея, и сега гледам че е баш в момента, и съм го изпуснал... айде другата седмица пак?
05.04.2008 :: 11:04 :: от woods
#4
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Ако минете и към Южна София още по-добре - да имам чувството че залесявам собствения си квартал, а не някъде където почти никога не съм стъпвал ;-)
05.04.2008 :: 18:33 :: от Александър Иванов
#5
леко разочарован...
Здравейте,
Най-напред поздравления за това че някой прави нещо за града в който живее!

Аз и моята приятелка бяхме пред зала Универсиада тази сутрин точно в 11 часа.
Заварихме почти всичките десетина дръвчета засадени и неколцина като нас суетящи се наоколо безидейно.
Оказа се че се радват че сме дошли, но за съжаление нямало достатъчно работа за всички. Но не си мислете че половината София се беше изсипала там, напротив хората дошли специално за засаждането бяха неповече от двайсетина. Имаше камера и фотоапарати, дори дадох кратко интервю за някакво радио докато държах една лопата:)).
Не ме разбирайте погрешно, знам че е важно да се говори за екология и лична отговорност, но не е ли възможно организацията на тези мероприятния да е малко по-сериозна, за да не се постига обратен ефект. Да разбереш че можеш да бъдеш полезен, да имаш желание да се включиш, но да се окаже че не е било нужно да идваш е някак неловко. Аз дори разпратих съобщението на всички мои колеги, от които, странно е да се радвам, но за щастие почти никой не дойде. Какво щяха да си кажат повече от 300 човека събрани около 10 дръвчета ... Може би грешката е моя, че не се обадих предварително за да разпитам за подробности, следващият път сигурно ще го направя.
За да обобщя идеята на моя постинг искам да помоля всички организатори да дават по-подробна и изчерпателна информация за събитието, например:
- точен час на началото на събитието (днес май началото бе доста преди обявеното);
- какъв е обема на работа (бр дръвчета, колко лопати и т.н.)
- както и да изискват обратна връзка от желаешите да се включат (чрез имейли или друг вид записване) за да знаят евентуално какъв е интереса и направят по-добро планиране.

На мен ми подейства обезкуражително, че не можах да се включа, а какво остава за хора които се двоумят дали да засаждането на дръвчета е тяхна работа. Дали ще дойдат отново?

Успехи!
06.04.2008 :: 00:35 :: от mitar
#6
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Благодаря за поканата, най- после се включих! И разбира се имаше много свежи хора. Хора които искат града им да диша и да е по- красив. Има много хубави конструкции за поддръжка на фиданките.
Нека да кажа малко пожелания:
- В обявения начален час повечето работа беше вече свършена. Може би по разни канали е текла различна информация.
- В дупките можехме да пуснем малко тор, почва и компост. Направо си беше камъни и пясък. Не искам да подценявам подхранващите гранули, но ще стискам палци и дано това е достатъчно.
- Можеше да има и няколко бидона с вода да не е нужно да разчитаме, че някой друг ще ги полее или ще вали. И че някой друг ще ни довърши работата.
Хайде бис, искаме още!
06.04.2008 :: 15:57 :: от spirita
#7
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Беше страхотно.Повече снимки може да се видят тук.
http://saveplanet-spirita.blogspot.com/
06.04.2008 :: 15:59 :: от spirita
#8
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Аз лично ще купя подхранваща течност за растения и ще ги полея другата седмица.Така, че лично поемам отглеждането на тези 10 дръвчета.Освен това ще ви кажа и какво става с тях.
Надявам се да се хванат.
Митар-че май се сещаш кой съм:))))
06.04.2008 :: 23:54 :: от mitar
#9
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Хубави фотота. Ти си доброто духче :-)))
07.04.2008 :: 16:31 :: от nedij
#10
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
чудесни снимки, чудесни хора, чудесно време!
ех да имаше още дръвчета и място ...
дирекцията "Зелени системи" май се оказа, че са свързани някак със огромната столична община и работели доста сериозно хората и досега са засадили няколко стотин дръвчета из софийските улици.
Та ВЪПРОСА ми е - има ли начин да се прояви доброволство като или се участва при саденето из софия или се взимат по някакъв начин дръвчета за засаждане пред блоковете?!
надявам се да се развие тази идея защото очевидно милото ни селище софия има нужда от зеленина, а желание от хората също има, засега!
:)
бъдете здрави!
а, щях да забравя - двамата души, озеленителите, са много сърцати хора и добри!
07.04.2008 :: 20:16 :: от spirita
#11
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
Новината от днес е: Американското посолство е дало 560 дръвчета за залесяване в София. Не знам колко са останали, но днес бяхме на поредното залесяване до София Сити Център -молчето до НДК.
Бяхме само 4 човека а имеше 10-на дървета. Успехме да посадим 7 за около 2 часа и нещо и след това останаха най-тежките случай в дупки пълни с вода. Дано ги засадят тези дни. Обещаха, че другата седмица им трябва помощ за още 30 дръвчета. Така, че ще публикувам информацията ако някой има желанеие да се включи.
10.04.2008 :: 01:58 :: от wonder
#12
Re: Засаждане на улични дървета срещу зала
айде на Витоша, че не мога да чакам вече ...
Ако искате да добавяте коментари към статиите, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
Назад | Горе
Вход

Влезте, за да коментирате статиите
в Gorichka.bg